Faq's trouwfilm. Veelgestelde vragen over de trouwfilm

FAQ’s trouwfilm

Als jullie overwegen een trouwfilm te laten maken, roept dat veel vragen op. Vragen als; ”hoe gaat de samenwerking met onze fotograaf?” en ”moeten we ook de reiskosten voor de videograaf betalen?” Nog veel meer relevante vragen en antwoorden vind je op deze pagina.

FAQ's

Wat zit er allemaal in het 'Instap' pakket?

Bij dit pakket krijgen jullie waar voor je geld. Ik kom 6 uur filmen en jullie krijgen een cinematic film van ongeveer 5 minuten gemonteerd op jullie lievelingsnummer. In deze film zitten alle hoogtepunten van de dag inclusief het Ja-woord. Ook krijgen jullie een aparte edit van de speeches. De film krijgen jullie aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het 'Standaard' pakket?

Dit is het meest gekozen pakket. Ik kom 8 uur filmen en jullie krijgen een schitterende cinematic clip van ongeveer 7 minuten. Ook krijgen jullie een aparte edit van alle speeches. De film wordt gemonteerd op jullie lievelingsnummer(s). Jullie krijgen de trouwfilm aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het 'Compleet' pakket?

Wil je écht geen moment missen? Kies dan voor het ‘compleet pakket’. Ik kom 10 uur filmen en jullie krijgen een schitterende cinematic clip van ongeveer 7 minuten. Ook krijgen jullie een aparte edit van alle speeches. De film wordt gemonteerd op jullie lievelingsnummer(s). Jullie krijgen de trouwfilm aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het 'Super compleet' pakket?

Wil je écht geen moment missen? Kies dan voor het ‘Super compleet pakket’. Ik kom maar liefst 12 uur filmen en jullie krijgen een schitterende cinematic clip van ongeveer 7 minuten. Ook krijgen jullie een aparte edit van alle speeches. De film wordt gemonteerd op jullie lievelingsnummer(s). Jullie krijgen de trouwfilm aangeleverd op een unieke luxe 8Gb usb stick.

Wat zit er allemaal in het 'Drone' pakket?

Dit pakket maakt jullie trouwfilm helemaal af. Door het toevoegen van Droneshots springt jullie trouwfilm er echt uit! Alles ziet er zo bijzonder uit vanuit de lucht! Een ware toevoeging. Kiezen jullie dit pakket erbij, dan verwerk ik Droneshots van zoveel mogelijk momenten van de dag in jullie film. Ook beschik ik over alle officiële certificaten om te mogen vliegen. Ik kan alleen vliegen als de locatie en het weer het toe laat.

Wat zit er allemaal in het 'Extended film' pakket?

Met deze optie bij jullie pakket ontvangen jullie naast de Cinematic clip, ook een extended versie van de clip. Oftewel; een lange versie van ongeveer 20 minuten. Hierin zitten nog meer highlights van jullie dag en langere stukken van de ceremonie. Ook verwerk ik alle speeches in de film! Een uitgebreide en prachtige herinnering aan jullie dag.

Wanneer is de film klaar?

Ik kan me voorstellen dat jullie heeeeel nieuwsgierig zijn naar de cinematic clip of film van jullie bruiloft. Ik doe er alles aan om deze zo snel mogelijk op te leveren. Maar ik wil niets afraffelen. Jullie bruiloft is uniek en moet alle aandacht krijgen die het verdient. Het monteren van de film is geen kwestie van een paar dagen achter elkaar monteren. Zo werkt het niet. Als mijn creativiteit het hoogst is ga ik aan de slag met jullie film. Dan laat ik het weer een paar dagen rusten en herhaalt dit proces zich. Het resultaat: een trouwfilm om trots op te zijn! Gemiddeld heb ik jullie film klaar binnen 8 weken.

Hoe zit het met de reiskosten?

Geen gedoe met reiskosten. Die neem ik voor mijn rekening. Nou ja, voor buitenlandse bruiloften geldt dit niet en als jullie trouwen op de Wadden eilanden zal ik wel extra kosten in rekening brengen. Ik kom altijd met de auto. Omdat ik niet van het openbaar vervoer afhankelijk wil zijn, en ik behoorlijk wat dure apparatuur meeneem.

Ik ben een soort van helse bruid, wil je nog steeds met me werken?

Uhhhh nee. Maar even serieus: nee. Om goede trouwfilms te maken moet ik plezier hebben in mijn werk. En als je kwaad, gestrest en gewelddadig bent op de dag van de bruiloft, zie je dat zeker terug in de film. En dat kan ik niet bewerken in de montage.

Waarom bied je geen dvd's aan?

DVD’s spelen geen Full HD. Ik film in Full HD. Ik wil niet dat jullie bij het kijken van de film denken: ‘wat is dit voor ouderwetse videoband?’ Daarom lever ik jullie trouwfilm digitaal aan in een formaat dat jullie op je moderne Smart tv’s kunnen afspelen. Maar als jullie echt heeeel graag een DVD willen, kan ik dat natuurlijk regelen.

Is de USB stick ook bij de prijs inbegrepen?

Ik lever de films digitaal aan op een unieke luxe 8Gb USB stick. Deze is inderdaad in de prijs inbegrepen.

Hoe gaat de samenwerking met onze fotograaf op onze bruiloft?

Videograaf en fotograaf werken voor jullie en niet voor of tegen elkaar. Het is niet ‘ik’ tegen ‘hun’. We werken altijd goed samen om jullie dag onvergetelijk vast te leggen. Samen zorgen we voor de beste en mooiste shots voor jullie trouwboek en trouwfilm.

Moeten we je te eten geven 's avonds?

Jullie zijn natuurlijk tot niks verplicht, maar ik hoop dat jullie het doen! Maar maak je geen zorgen, voor de zekerheid heb ik altijd Sultana’s in mijn tas.

We willen heel graag dat je onze bruiloft filmt. Wat is de volgende stap?

Stuur me een mail: [email protected] of vul mijn contactformulier in. Schrijf daarin jullie namen, telefoonnummer en trouwdatum. Ik reageer binnen een paar uur. Vervolgens kunnen we een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen of als jullie meteen willen zien wie ik ben, is een Skype gesprek zo opgezet.

Waar film je mee?

Ik film jullie bruiloft met de crème de la crème onder de cinema camera’s: de DJI Ronin 4. Nooit meer schokkerige beelden met deze Gimball cinema camera. Met mijn drone maak ik dynamische shots die jullie trouwfilm helemaal af maakt. Kortom: alles voor de perfecte trouwfilm. Ook heb ik altijd een back-up camera bij me. Mocht de ene camera het begeven, heb ik altijd een tweede bij de hand. Ook maak ik gebruik van draadloze microfoons, zodat de setnoise en de speeches goed vastgelegd worden. Ik investeer continu in mijn apparatuur om jullie een zo mooi mogelijk eindresultaat te leveren.

Welke muziek gebruik je in de clip/film?

Ik vraag jullie een lijstje aan te leveren met daarop ongeveer 5 nummers die jullie leuk vinden. Deze nummers moeten variëren van langzaam tot up-tempo. Ik monteer de muziek onder jullie trouwfilm. Geef ook aan wat jullie lievelingsnummer is, die gebruik ik voor de korte versie. Muziek is zo bepalend voor de sfeer van jullie film. Denk daarom goed na welk nummer jullie onder de korte versie willen hebben. Hebben jullie zelf geen inspiratie? Geen probleem. Dan stuur ik jullie mijn Spotify playlist met trouwmuziek!

> Lees mijn blogpost over muziek voor jullie Trouwfilm

Een foto- en videograaf op mijn bruiloft, wordt dat niet te druk?

Ik kan voorstellen dat jullie dat denken. Stel je hebt al twee fotografen, wordt een videograaf erbij dan niet te druk? Het antwoord is nee. Ik probeer altijd zo onzichtbaar mogelijk te werk te gaan. Ik zal bijvoorbeeld nooit heen en weer lopen tijdens jullie ceremonie en zal altijd rekening houden met jullie en de gasten. Daarbij komt ook dat mijn camera niet mega-groot is. Jullie zullen zeker geen last van me hebben en alleen maar blij zijn dat jullie me hebben geboekt 😉