FAQ


”Is de drone altijd inbegrepen?” Welke muziek komt er onze onze trouwclip?” Zijn reiskosten inbegrepen?” Het antwoord op deze en vele andere vragen, lees je hieronder. Staat je vraag er niet bij? Aarzel niet en stuur me een mailtje

Waar film je mee?

Ik film jullie bruiloft met de crème de la crème onder de cinema camera’s: de DJI Ronin 4D. Nooit meer schokkerige beelden met deze Gimbal cinema camera. Met mijn drone maak ik dynamische shots die jullie trouwfilm helemaal af maken. Kortom: alles voor de perfecte trouwfilm. Ook heb ik altijd een back-up camera bij me. Mocht de ene camera het begeven, heb ik altijd een tweede bij de hand. Ook maak ik gebruik van draadloze microfoons, zodat de setnoise en de speeches goed vastgelegd worden. Ik investeer continu in mijn apparatuur om jullie een zo mooi mogelijk eindresultaat te leveren.

Is de drone altijd inbegrepen?

Ja. Ik heb 1 doel: een zo mooi mogelijke trouwclip voor jullie maken. Ik vind dat drone beelden hieraan bijdragen en daarom probeer ik altijd te vliegen. Ik ben drone piloot en beschik over alle officiële vergunningen. Er zijn natuurlijk plaatsen waar ik niet mag vliegen, of wanneer de weersomstandigheden niet goed zijn kan ik ook niet de lucht in. Maar dat komt gelukkig maar zelden voor.

Wat nu als je vlak voor onze bruiloft een been breekt?

Goede vraag! Ik heb in 14 jaar tijd nog nooit een bruiloft gemist. Maar mocht dat gebeuren, heb ik altijd een poule van vergelijkbare videografen tot mijn beschikking. Jullie bruiloft wordt in dat geval in dezelfde of vergelijkbare stijl gefilmd. Ik zal altijd de montage doen zodat jullie een trouwclip krijgen die helemaal aan je wensen voldoet.

Hoe gaat de samenwerking met onze fotograaf op onze bruiloft?

Als foto- en Videograaf hebben we 1 gezamenlijk doel: jullie bruiloft zo mooi mogelijk vastleggen. Ik vind het altijd heel prettig samenwerken met collega professionals. We geven elkaar juist energie! En natuurlijk overleggen we op de belangrijkste momenten wie waar gaat staan zodat we elkaar nooit in de weg lopen.

Hoe zit het met reiskosten?

Geen gedoe met reiskosten. Die neem ik voor mijn rekening. Nou ja, voor buitenlandse bruiloften geldt dit niet en als jullie trouwen op de Waddeneilanden zal ik wel extra kosten in rekening brengen. Ik kom altijd met de auto. Omdat ik niet van het openbaar vervoer afhankelijk wil zijn, en ik behoorlijk wat dure apparatuur meeneem.

Krijgen wij ook al het ruwe materiaal?

Het antwoord op deze logische vraag is: nee. Ik zal het uitleggen. Als je een schilderij koopt, krijg je ook niet de schetsen erbij toch? Zo werkt het met film eigenlijk ook. De ruwe beelden moeten nog bewerkt en ‘ingekleurd’ worden en zien er op zichzelf eigenlijk helemaal niet mooi uit. Daarnaast schiet ik ongeveer 700Gb aan materiaal wat bijna onmogelijk te versturen is. Uiteraard krijgen jullie wel altijd een losse edit van de speeches en kan ik als add-on ook een aparte edit van de gehele ceremonie opleveren.

Moeten we je te eten geven ’s avonds?

Jullie zijn natuurlijk tot niks verplicht, maar ik hoop dat jullie het doen! Maar maak je geen zorgen, ik hoef echt niet aan tafel jullie 5 gangen menu mee te nuttigen hoor. Een ‘crew’ maaltijd aan de bar is helemaal prima! O ja, ik heb voor de zekerheid altijd Sultana’s in mijn tas 😉

Welke muziek gebruik je in de trouwclip?

Muziek is zo persoonlijk en oh zo bepalend voor de sfeer van jullie film. Daarom vraag ik jullie altijd naar een paar nummers die jullie mooi vinden. Vervolgens kijk ik wat het beste past bij de sfeer en daarop monteer ik jullie trouwclip. Willen jullie achteraf toch liever een ander nummer? Dat kan. Jullie krijgen altijd 1 correctie ronde waarin dit soort dingen aangepast kunnen worden. Hebben jullie zelf geen inspiratie? Geen probleem. Dan stuur ik jullie mijn Spotify playlist met trouwmuziek!

Waarom bied je geen DVD’s aan?

Laten we eerlijk zijn, wie heeft er tegenwoordig nog een DVD speler? De belangrijkste reden waarom jullie de trouwclip digitaal krijgen, is omdat jullie op deze manier kunnen genieten van de beste 4K kwaliteit en dat ziet er lekker uit op je smart TV, tablet of telefoon!

Moeten wij een aanbetaling doen?

Ik werk inderdaad altijd met een aanbetaling. Wanneer jullie booking definitief is, zal ik altijd een aanbetalingsfactuur sturen van 25%. Het resterende bedrag factureer ik vlak voor de bruiloft of in overleg.

Ik ben een soort van helse bruid, wil je nog steeds met me werken?

Uhhhh nee. Maar even serieus: nee. Om goede trouwfilms te maken moet ik plezier hebben in mijn werk. En als je kwaad, gestrest en gewelddadig bent op de dag van de bruiloft, zie je dat zeker terug in de film. En dat kan ik niet bewerken in de montage.

Wanneer is onze trouwclip klaar?

Ik kan me voorstellen dat jullie heeeeel nieuwsgierig zijn naar de cinematic trouwclip van jullie bruiloft. Ik doe er alles aan om deze zo snel mogelijk op te leveren. Maar ik wil niets afraffelen. Jullie bruiloft is uniek en moet alle aandacht krijgen die het verdient. Het monteren van de film is geen kwestie van een paar dagen achter elkaar monteren. Zo werkt het niet. Als mijn creativiteit het hoogst is ga ik aan de slag met jullie film. Dan laat ik het weer een paar dagen rusten en herhaalt dit proces zich. Het resultaat: een trouwfilm om trots op te zijn! Gemiddeld heb ik jullie trouwclip klaar binnen 8 weken.

We willen heeeel graag dat je onze bruiloft filmt! Wat is de volgende stap?

Ik kijk er ook naar uit! Stuur me een mail: [email protected] of vul mijn contactformulier in. Schrijf daarin jullie namen, telefoonnummer en trouwdatum. Ik reageer zo snel mogelijk. Vervolgens kunnen we een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen of als jullie mij meteen willen zien, is een Skype, FaceTime of Teams gesprek zo opgezet.