Videograaf bruiloft

Een videograaf kan niet ontbreken op jullie mooiste dag…toch? Een échte videograaf die alle kneepjes van het vak kent, die altijd rustig blijft en jullie bruiloft op een onvergetelijke manier vast legt. Zo’n videograaf hebben jullie gevonden! En oh ja, ik ben ook goed met trouwjurken 😉

Videograaf met passie

Passie, ja! Ik houd van dat woord omdat het kenmerkt hoe ik werk en wie ik ben. Ik heb passie voor mijn vak met het uiteindelijke doel om jullie een onvergetelijke trouwfilm te bezorgen. Dit betekent niet dat ik de hele dag met een grote camera op jullie neus sta. Integendeel. Ik ben redelijk onzichtbaar aanwezig op jullie trouwdag. Iets dat door alle bruidsparen als zeer prettig wordt ervaren. Toch leg ik jullie dag op een pakkende en emotievolle manier vast.

Videograaf en fotograaf

De vraag die ik vaak krijg: ”hoe werk je samen met de fotograaf? Gaat dat wel goed?” Maak je geen zorgen. Wij gaan niet de strijd aan met elkaar wie het mooiste beeld maakt. We gunnen elkaar ruimte en vrijheid zodat we prettig kunnen samenweken op jullie grote dag. Onthoud: we zijn er voor jullie en niet voor elkaar.

Paul Helwig videograaf trouwfilms

Voordelen van een videograaf

Uiteraard wil je foto’s van je bruiloft laten maken. Vandaar de keuze voor een fotograaf. Maar hoe leuk is het om een trouwfilm en een trouwclip van je bruiloft te hebben?
De voordelen van een videograaf op een rijtje:

  • ik leg jullie bruiloft professioneel vast
  • ik ben vrijwel onzichtbaar op de dag zelf
  • ik ben met mijn vak bezig. Altijd beter dan de oom die aanbiedt te komen filmen
  • ik lever vakwerk waar jullie trots op kunnen zijn
  • ik werk altijd met professionele en nieuwe apparatuur
  • Ik heb altijd een backup cameraset bij me voor het geval dat
  • ik heb veel ervaring met bruiloften en weet wat er komen gaat

Interesse in mij als videograaf?

Ik ben als videograaf gepassioneerd en haal alles uit de kast om jullie bruiloft op een onvergetelijke manier vast te leggen. Daarnaast ben ik sociaal, kan het makkelijk met iedereen vinden en werk ik met de beste apparatuur. Ik heb ook altijd een reserve camera bij me. Mocht er iets mis gaan, dan is deze videograaf goed voorbereid! Laat je ook overtuigen door mij als videograaf in te huren en bekijk voorbeelden van mijn trouwfilms. Of lees ervaringen van andere stellen die hun bruiloft door mij lieten filmen. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan door mijn contactformulier in te vullen. Ga naar contactformulier.

Ik in actie met de DJI Ronin 4D en een hele toffe bruid!

Het leven van een videograaf

Mijn werk als videograaf speelt zich voornamelijk af rondom het weekend. Want wanneer trouwen de meeste mensen? Juist op vrijdag en zaterdag. Dat zijn de dagen dat het moet gebeuren. Vroeg opstaan, douchen en natuurlijk koffie! Daarna op weg naar het bruidspaar om de dag onvergetelijk vast te leggen. Maar eigenlijk beginnen de voorbereidingen al veel eerder. Na de aanvraag te hebben ontvangen, vindt er een kennismakingsgesprek met jullie plaats. Dit is enorm handig want zo kan ik jullie al een beetje leren kennen en weten jullie wat je kan verwachten.

De grote dag. Meestal begin ik vroeg in de ochtend om niks te missen van de voorbereidingen. Haar, make-up en uiteraard de trouwjurk. Ik haal van alles uit de kast om de mooiste opnames te maken. Ik film met een Netflix approved cinemacamera van DJI. Met voor elke situatie de juiste lens. Ook gebruik ik drones voor die gave luchtopnames. Jullie trouwfilm krijgt hierdoor een extra dimensie.

Oke, voorbereidingen, foto / filmshoot, ceremonie, ja-woord en het feest. En dan heb je het wel zo’n beetje gehad toch? Mis! Daarna begint het voor mij eigenlijk pas. Als ik thuis kom worden alle beelden meteen drievoudig gebackupt. Ik mag geen risico lopen dat ik bij een eventuele crash alles kwijt raak.

Het maken van de film

En dan begint het grote uitzoekwerk van de beelden. Je kunt je voorstellen hoeveel werk dat is, wetende dat ik maar 10% van het geschoten materiaal gebruik.
Ik ga aan de slag met de grove montage waarin ik alleen de mooiste beelden gebruik. ”Kill your darlings” is mijn motto. Alleen de beste shots halen het in de film. Zo blijft de film strak en boeiend.

Goed, dat is klaar. En nu? Dan start de zoektocht naar de juiste muziek. Want muziek is zo belangrijk voor de sfeer van jullie film! Jullie hebben hierbij een belangrijke rol want ik wil dat de muziek aansluit bij jullie smaak. Dan de details: audio correctie, setnoise toevoegen en Last but not least: Color grading. ”Color hoe?” Ik spendeer veel aandacht in die mooie filmische kleuren die je ziet in mijn trouwfilms. Ik corrigeer ieder shot handmatig op kleur en belichting. Daarna pas ik mijn unieke en handgemaakte filter toe zodat jullie trouwfilm die mooie filmische uitstraling krijgt. Niet te dik er bovenop maar subtiel en natuurlijk.

Showtime!

Dan is de film klaar en krijgen jullie de link waar je met smart op zat te wachten. Keuren jullie ‘m goed, dan ontvangen jullie de clip, de speeches en eventueel de ceremonie in de hoogst mogelijke kwaliteit via Wetransfer. Ik render ook altijd de clip in een formaat wat je makkelijk op je socials kunt zetten of kan afspelen op je telefoon. Daarnaast krijgen jullie een Vimeo Pro link met jullie trouwclip. Deze kun je altijd en overal openen en makkelijk doorsturen naar familie en vrienden.

Reviews over Paul Helwig

Voordat jullie mij inhuren, wil je vast graag weten hoe andere bruidsparen mij hebben ervaren. Logisch. Lees mijn reviews op de website van The Perfect Wedding. Reviews lezen.